طراحی نورپردازی ساختمان در طراحی نما

از دید یک طراح طراحی نما در روز برای ساختمان بسیار حساس و مهم است زیرا اولین فضای ارتباط دهنده ساختمان با محیط نمای ساختمان است اما نورپردازی یک ساختمان در شب مسئله حساس تر و سخت تری است زیرا یک ساختمان بسیار معمولی نیز میتواند به یک جاذبه توریستی در شب تبدیل شود و یا یک ساختمان بسیار زیبا به منظره ای هول انگیز در نمای شب .

اما چطوردر طراحی نما باید یک ساختمان را نور پردازی کرد . اولین نکته در نورپردازی توجه به رنگ وشدت نورها است مسئله دیگر اینست که نور ها نباید به داخل ساختمان بیایند زیرا باعث رنجش افراد داخل آپارتمان می شوند و اما نکته دیگر آنست که منبع نور نباید جز در موارد خاص دیده شود.
یکی دیگر از ضوابط در مورد طراحی نمای ساختمان در مورد هماهنگی با محیط اطراف و آرایش و تزیین دیواره های صاف و یکدست در تناسب با ابنیه مجاور در طراحی نما می باشد.

در طراحی نمای ساختمان باید اقلیم منطقه و همچنین حریم ساختمان های مجاور کاملا رعایت گردد . به عنوان مثال نمی توان بیش از مقدار مشخصی از کنار ساختمان پیشروی نمود و یا نمیتوان با ایجاد سایبان مانع رسیدن نور به همسایه ها شد و رعایت ضوابط طراحی نما بسیار مهم و اساسی است.

به جرات می توان گفت که نمای ساختمان مهمترین عنصر بصری ساختمان در نظام شهری است . نمای ساختمان فقط به معنی انتخواب رنگها ویا نوع سنگ ومصالح مختلف نما نیست (که البته این مرحله نیز بسیار مهم وتخصصی است) و همچنین باید به این مطلب نیز توجه شود که نماهای طراحی شده لزوما باید در محیط واقعی جانمایی شود.

در طراحی نما باید به ویژگی های ارزشمند معماری ابنیه محدوده توجه نمود وهماهنگی لازم را در طراحی نمای ساختمان ایجاد کرد وکلیه ارکان واجزای نمای ساختمان وتناسبات و خط های تراز می بایست ب نحوی طراحی گردد که نمای پیشنهادی با ابنیه بلا فصل خود هاهنگ و همساز بوده و تعارض قابل ملاحظه ای نداشته باشد.

garakani1991
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *